Učitavam...

Arnaut: Parlament poslao poruku školarcima – selite tamo gdje vas neće diskriminirati

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas nije prihvatio da se na dnevni red uvrste inicijative kluba zastupnika Kluba Naša stranka-Nezavisni blok kojima bi se svoj djeci omogućilo da neometano izučavaju nacionalnu grupu predmeta koju žele, te da djeca koja žive uz granični prelaz Gabela Polje mogu isti koristiti za odlazak u školu.

Tim povodom reagovao je poslanik Damir Arnaut koji kaže da je na ovaj način poslata poruka školarcima i njihovim roditeljima u BiH.

-Ovo su spriječili ljudi koji iz službenih automobila s rotacijama ne mogu razumjeti muku djece koja nepotrebno idu 14 kilometara okolo do Doljana, umjesto da do škole u Metkoviću idu preko graničnog prelaza koji im je ispred kuće. Njih se također ne tiče ni diskriminacija đaka u Glamoču ili Konjević Polju jer u te škole ne idu njihova djeca. Roditeljima je s današnje sjednice Parlamenta BiH poslana poruka da s djecom idu tamo gdje neće imati vlast koja će činiti sve da im život bude teži. Ne pristajemo na to i nećemo odustati. Ova vlast će uskoro biti poražena- kazao je Arnaut.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *