Učitavam...

Bh. graničari otkrili 55 kg droge: Kombi obložio drvetom i unutra sakrio drogu

Na graničnom prelazu Gradiška na izlazu iz BiH spriječeno je krijumčarenje 55,4 kilograma marihuane otkrivene u teretnom vozilu crnogorskih registarskih oznaka, saopšteno je iz Granične policije.

Droga je otkrivena noćas na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog vozila “fijat dukato”.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici Jedinice Granične policije Gradiška lišili slobode vozača, državljanina Crne Gore i pretresli vozilo.

Nakon izvršenog pretresa vozila i vaganjem, utvrđeno je da je riječ o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašten promet drogom, državljanin Crne Gore biće predat Tužilaštvu BiH.

Direktor Granične policije Zoran Galić rekao je da je ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, droge i akcizne robe nastavak aktivnosti s ciljem otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organizovanih kriminalnih grupa.

“Opredijeljenost Granične policije BiH je permanentna zaštita granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija”, naveo je Galić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *