Učitavam...

BiH otvara granice za strance koji imaju negativan PCR test

Vijeće ministara BiH donijelo je odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom su granice BiH otvorene za sve strane državljane, pod uslovom da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati.

Stranci koji ispunjavaju uslove za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-Kov-2, koji nije stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, precizirano je Odlukom.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a na graničnim prijelazima će se primjenjivati od subote, 12. 9. 2020. godine u 6:00 sati.

Vijeće ministara takođe je donijelo Odluku o stavljanju van snage Odluke o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Time je stranim državljanima, kojima je za ulazak u BiH potrebna viza, ponovo omogućeno da predaju zahtjeve za vize, a diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da nastave postupke prijema i obrade zahtjeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *