Učitavam...

Cikotić primio Trišaka: Uskoro vježba “Brzi odgovor”

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić primio je danas u Sarajevu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Rajnharda Trišaka (Reinhard Trischak) s kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji, sigurnosnim izazovima te budućoj saradnji.

Čestitajući ministru Cikotiću na imenovanju, komandant Trišak je istakao važnost nastavka dosadašnje dobre i uspješne saradnje Ministarstva i sigurnosnih agencija sa EUFOR-om.

Jedna od zajedničkih aktivnosti je i vježba “Brzi odgovor“ koja će uskoro biti održana. Pored pripadnike EUFOR-a, u njoj će učestvovati i pripadnici policijskih agencija u BiH. 

Tokom sastanka razgovarano je i o trenutno navećim sigurnosnim i humanitarnim izazovima sa kojima se suočava BiH, a to su ilegalne migracije, sigurnost granica i povratak državljana BiH sa stranih ratišta, te predstojećim izborima u BiH i eventualnom utjecaju na ukupnu sigurnosnu situaciju. 

Ministar Cikotić se zahvalio generalmajoru Trišaku na posjeti i izrazio nadu za nastavak uspješne saradnje sa značajnom međunarodnom institucijom u BiH kao što je EUFOR.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *