Učitavam...

Crna Gora ublažava mjere, ukidaju zabrane u radu ugostiteljskih objekata

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore odlučilo je, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, da ukine sve posebne mjere protiv širenja koronavirusa u opštinama u Sjevernom regionu, da izjednači dopušteno radno vrijeme ugostiteljskih objekata na cijeloj državnoj teritoriji i da dozvoli živu muziku u ugostiteljskim objektima.

Privremene mjere protiv širenja koronavirusa uvođene konsekutivno u opštinama Sjevernog regiona od 25. juna, dale su rezultate prije svega u stagnaciji stope novooboljelih, čime su se stekli uslovi za ukidanje pojedinih mjera sa ciljem normalizacije života i interesa ekonomije.

U ugostiteljskim objektima osim u primorskim opštinama (Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar i Ulcinj) za stolom mogu sjediti najviše dva gosta unutar objekta, odnosno četiri gosta na terasi ili bašti, zabranjeno je samousluživanje i zadržavanje ili stajanje ispred šanka, a stolovi moraju biti udaljeni jedan od drugog najmanje 2 metra. Osim toga, mora biti obezbijeđeno redovno održavanje higijene i dezinfekcija zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme i slično.

Ukida se zabrana održavanja zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima koja je bila uvedena 7. jula. Naravno, pjevači, muzičari i članovi benda moraju poštuju međusobnu fizičku udaljenost od najmanje 2 metra, te da nose zaštitne maske, osim pjevača i muzičara koji sviraju duvačke muzičke instrumente. Mora biti osigurana i distanca između gostiju i pjevača i muzičara odnosno članova benda i to najmanje četiri metra, a ako to nije moguće, onda da budu odvojeni pleksiglas pločama visine od najmanje 2 metra. Također, gostima je zabranjeno plesanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *