Učitavam...

Davis cup reprezentacija BiH na revijalnom turniru ‘Kiseljak open 2020’

Revijalni teniski turnir “Kiseljak open 2020”, na kojem će među ostalim učestvovati i igrači BiH Davis cup reprezentacije, održat će se od 29. jula do 2. avgusta na terenima Teniskog kluba (TK) Elliptic na Gromiljaku u općini Kiseljak.

Nakon 20 godina kontinuiranog održavanja teniskog turnira “Kiseljak open”, od kojih zadnjih 10 godina pod patronatom Međunarodne teniske asocijacije (ITF), zbog globalne borbe protiv pandemije koronavirusa, TK Elliptic bio je primoran otkazati ITF FUTURES turnir koji se boduje za ATP listu i koji je prošle godine dosegao nagradni fond vrijednosti 25.000 dolara.

“Trenutno se diljem svijeta u nedostatku službenih natjecanja pokušavaju održati revijalni turniri na kojima igrači imaju priliku odmjeriti snage nakon jako duge igračke pauze, a s istim ciljem i motivacijom i TK Elliptic želi dati svoj doprinos normalizaciji općeg stanja, širenju pozitivnije energije usprkos činjenici da borba protiv virusa još traje, ali i kada je riječ o ovom konkretnom događaju, podržati naše domaće tenisere koji mjesecima ne igraju”, navode iz Kluba.

Osim tenisera poput Džumhura, Bašića, Brkića, koji bi prema trenutnim informacijama trebali učestvovati, kroz kvalifikacijski ciklus će priliku za dokazivanjem imati i desetine drugih tenisera kako iz BiH tako i regije, saopćeno je iz TK Elliptic.

Oni također napominju kako će turnir itekako biti takmičarskog karaktera, te će osim toga uz izostanak svih drugih turnira, zasad biti jedina prilika igračima da potvrde svoju formu prije službenih natjecanja.

Kvalifikacijski turnir trajat će od 29. do 31. jula, a prijave se šalju putem e-maila “robert.biletic@tel.net.ba” do 27. jula do 18 sati, odjava do 28. jula do 12 sati, a ždrijeb je planiran također za 28. jula s početkom u 18 sati.

Glavni turnir počet će 1. avgusta s dan prije održanim žrijebom u 19 sati, a podrazumijevat će osam igrača Davis cup team BiH plus tri kvalifikanta, stoji u saopćenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *