Učitavam...

Detalji sinoćnje tragedije u Sarajevu: Uhapšen i suvozač iz “Touarega”

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su dvije osobe zbog sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak, a drugi povrijeđen. Podsjećamo, vozač je poslije nesreće pobjegao s lica mjesta, no, ubrzo je pronađen i uhapšen.

U nesreći koja se u 19.40 sati dogodila u ulici Smaje Šikala na licu mjesta poginuo je pješak M. H. (1965), dok je povrede zadobio U. Dž. (1966).

Smrt M. H. na mjestu nesreće konstatovala je ekipa Hitne pomoći. Povrijeđeni pješak zadobio je lekaše tjelesne ozljede. Prevezen je u Opću bolnicu, odakle je pušten na kućno liječenje.

Tragajući za vozilom, pripadnici odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS, u 21 sat su na području općine Novi Grad pronašli vozilo “VW touareg” (K47- T- 335), kojim je u trenutku nesreće upravljao A. S. (1987), a sa kojim je na mjestu suvozača bio A. B. (1982), obojica iz Sarajeva.

Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja koje je za posljedicu imalo smrt osobe, neukazivanje pomoći osobi stradaloj u saobraćajnoj nesreći, a u vezi s ugrožavanjem javnog saobraćaja u tri sata iza ponoći uhapšen je vozač automobila A. S.

Također, zbog neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te pomaganja osumnjičenom nakon krivičnog djela, uhapšen je i suvozač iz vozila A. B.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni kantonalni tužilac, pripadnici MUP-a KS, te ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Tijelo poginulog pješaka prevezeno je u prosekturu Bare, gdje će se po naredbi tužioca obaviti obdukcija.

U toku je istraga svih okolnosti ove teške nesreće, kazali su u MUP-u KS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *