Učitavam...

Direktorica Sarajeva: Nikad nisam vidjela ovakvo suđenje, opljačkani smo

Nakon utakmice između Dynamo Bresta i Sarajeva, u kojem je Sarajevo žestoko oštećeno, a na kraju i poraženo rezultatom 2:1, medijima se obratila generalna direktorica Sarajeva, Sabrina Buljubašić, koja je poručila da nikada nije vidjela u fudbalu ono što se danas desilo bordo klubu.

“Izgubili smo nažalost sa 2:1, ali smo odlučili da nakon meča trener i pomoćni trener ne izađu jer vjerujem da moramo poslati jaču poruku pogotovo za male zemlje kakva je Bosna i Hercegovina. Ovo što se danas desilo nikada nisam vidjela u fudbalu, a svoj cijeli život sam u fudbalu”, rekla je Buljubašić, a zatim izvadila mobitel i pokazala spornu situaciju iz 54. minute.

“Ovo je trebao biti gol, a sviran je ofsajd i mi ćemo se pobrinuti da UEFA zna svaki detalj sa ovog meča. Nisam nikada vidjela ovako suđenje i greške. Mislim da smo večeras definitivno opljačkani. Opljačkani za pravo da se takmičimo na pravi način. Želimo poslati poruku jer mislimo da fudbal treba biti bolji i jači i želimo zaštiti naš tim od stvari kakve su se dešavale večeras. Jer u tom slučaju fudbal samo gubi, a ostaju nam frustracije. Ovo danas mora biti poruka i ja danas šaljem ovu poruku. I učiniću da za ovo sazna UEFA, naši navijači i javnost ne samo u BiH nego u cijelom svijetu”, zaključila je generalna direktorica Sarajeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *