Učitavam...

Dodik zatražio posebnu sjednicu NSRS, traži da ga podrži dvotrećinska većina

Kolegijum Narodne skupštine RS odlučio je danas da 15. posebna sjednica Narodne skupštine bude održana sutra sa početkom u 11 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

Posebna sjednica Narodne skupštine zakazana je po zahtjevu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je tri odluke Predsjedništva BiH, usvojene bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici Predsjedništva, održanoj 22. jula, proglasio veoma štetnim po vitalne interese RS i pozvao poslanike Narodne skupštine da u roku od deset dana održe sjednicu parlamenta i dvotrećinskog većinom podrže njegov proglas.

Vidić: Igrokaz

Zamjenik šefa Kluba poslanika SDS-a Zoran Vidić tvrdi da će igrokaz posebnih sjednica Narodne skupštine RS biti trend u ovom sazivu.

-Do skupštinskog rukovodstva je da objasni građanima zašto se u Skupštini ne priča o problemu nezaposlenosti, ekonomskih posljedica krize usred korone ili izdaju vitalnih nacionalnih interesa Srba u FBiH od strane tzv. SNSD ‘srpske reprezentacije’ – rekao je Vidić, prenosi Fena.

Smatra da je bilo potrebe da parlament RS raspravlja o više bitnih pitanja.

-O pravim srpskim nacionalnim interesima kao što su izgradnja odlagalištva nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, problem smještaja migranata u krajiške općine FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom, kao i problem uvoza Covid smeća iz Padove u Drvar nećemo imati priliku da raspravljamo u Narodnoj skupštini RS, jer su ove teme pretvorene u tabu teme – istakao je Vidić.

Tvrdi da je aktuelna Vlada RS “opredjeljena jedino da izvozi mlade ljude iz zemlje a da uvozi smeće iz Evropske unije kao što je to u slučaju Drvara”.

– Srpski član Predsjedništva BiH ćuti na probleme kao što je uvoz Covid otpada iz Padove na područje opštine Drvar, kao i na činjenicu da je gle čuda, firma koja uvozi otpad ima istu adresu na kojoj sjedi SNSD-ova načelnica opštine Dušica Runić – naveo je Vidić na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Najavio je da će ta stranka pažljivo razmotriti tačke dnevnog reda sutrašnje posebne sjednice Narodne skupštine RS o odlukama koje je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik proglasio veoma štetnim po vitalne interese RS, te da će u skladu s tim glasati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *