Učitavam...

Dvojica igrača Želje koji su u Izraelu bili pozitivni na koronu, danas negativni u Sarajevu

Igrači Željezničara Luka Miletić i Luka Juričić, koji su prema testovima iz Izraela bili pozitivni na COVID-19, danas su obavili nova testiranja, a odgovori su bili negativni, saopćeno je danas iz Željezničara.

“Miletić i Juričić su i u ponedjeljak na testovima obavljenim u BiH bili negativni. Također, Ermin Zec je u protekla tri dana obavio nekoliko testiranja, a svi nalazi su pokazali da je negativan na COVID-19. Svi testovi su obavljeni u ALEA Genetičkom centru, koji je certificiran od strane Federalnog ministarstva zdravstva”, saopćeno je iz Željezničara.

Podsjetimo, ekipa Željezničara vratila se sinoć iz Izraela nakon što je odgođena utakmica prvog pretkola Evropske lige sa Maccabijem jer je pet članova delegacije Želje, prema testiranju u Izraelu, bilo pozitivno na koronavirus.

Fudbaleri, stručni štab i ostali članovi delegacije Željezničara svi su smješteni u svoje domove, gdje će prema izdatom rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove boraviti narednih 14 dana ili do negativnog PCR testa, a svi članovi delegacije u ponedjeljak će obaviti testiranja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *