Učitavam...

FIS otkazao skijaške utrke u SAD-u i Kanadi

Međunarodna skijaška federacija (FIS) objavila je u četvrtak da sljedeće sezone neće biti tradicionalnih skijaških utrka u Sjevernoj Americi zbog pandemije koronavirusa i sigurnosnih uvjeta.

Skijaši će se tamo vratiti u sezoni 2021./22., a ove će sezone preseliti utrke Sjeverne Amerike na druga mjesta, navodi se na službenim stranicama FIS-a.

FIS se na ovaj potez odlučio nakon savjetovanja s nacionalnim federacijama u SAD-u i Kanadi te organizatorima utrka i zajedno su došli do odluke da zbog krize s koronavirusom skijaši ove godine neće skijati u SAD-u i Kanadi.

Tako su za skijašice otkazane utrke slaloma i veleslaloma u Killingtonu 28. i 29. novembra i brze discipline (spust, super G) u Lake Louisu između 1. i 6. decembra. Skijaši su ostali bez brzih disciplina u Lake Louisu između 25. i 29. novebra kao ni tehničkih i brzih disciplina u Vailu i Beaver Creeku između 1. i 6. decembra.

Kako je FIS objasnio u priopćenju, odluka je donesena zbog sigurnosti i zdravlja svih takmičara i sudionika, prenosi Hina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *