Učitavam...

Izbori u Crnoj Gori: Opozicija slavi, Đukanović kaže još nije gotovo!?

00:25 Predsjednik Crne Gore i predsjednik DPS-a Milo Đukanović u ponoć se obratio svim Crnogorcima, nakon što su njegovi politički protivnici proglasili pobjedu.

– Prebrojano je 90 posto glasova i rezultat DPS-a je oko 145.000 glasova i 30 mandata. To znači da je Demokratska partija socijalista najjača partija u državi, po glasovima i po mandatima. Teško je saopćiti nešto što je pouzdana informacija, ali je jasno da sa tradicionalnim partnerima imamo 40 mandata u parlamentu, što znači da borba za većinu još uvijek traje, rekao je Đukanović. Opširnije >>>https://bit.ly/3lwJExR

23:59 Tri opozicione koalicije u Crnoj Gori najvjerovatnije će imati 41 od 81 mandata u crnogorskom parlamentu i moći će formirati vladu, priopćio je u nedjelju navečer Zlatko Vujović iz crnogorskog Centra za monitoring (CeMI).

Vujović je na konferenciji za novinare rekao da prve projekcije mandata izrađene na temelju 88,8 posto obrađenog uzorka pokazuju „da DPS ima 29 mandata, a njihovi tradicionalni partneri Socijaldemokrati i Bošnjačka stranka imat će po tri, a dvije albanske partije po jedan mandat.

Oporbene koalicije “Za budućnost Crne Gore” imat će 28 mandata, “Mir je naša nacija” 10, a “Crno na bijelo” 4 mandata, priopćio je Vujović.

Istaknuo je da je će Hrvati ostati bez mandata u crnogorskom parlamentu, nakon što su izašli sa dvije liste Hrvatske građanske inicijative i Hrvatske reformske stranke.

Čelnik opozicione prosrpske koalicije „Za budućnost Crne Gore“, Zdravko Krivokapić proglasio je pobjedu „tri opozicione koalicije“.

„Mi nudimo ruku pomirenja i nudimo svim nacionalnim strankama da priđu pobjedniku, ne zbog toga što nam treba bilo tko, već ne možemo graditi Crnu Goru drugačije“, saopćio je Krivokapić, prenosi Hina.

Pozvao je sve pristaše da ostanu u kućama i ne izlaze na ulicu slaviti pobjedu.

Đukanović i predstavnici njegove stranke uvijek se nisu obratili građanima.

23:33 Krivokapić tvrdi da je pobjeda “neupitna”. Prvi potez, obećava, bit će povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti . Opširnije>>> https://bit.ly/3jz3zKV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *