Učitavam...

Kako prepoznati “Corona” virus!

Ako prehlađena osoba ima curenje iz nosa s ispljuvakom, nije zaražena virusom Corone, jer njegova upala pluća daje suhi kašalj bez curenja iz nosa. To je najlakši način za prepoznavanje.

S druge strane, dobro je znati da virus Wuhan ili Corona-virus nije otporan na toplinu i umire na temperaturi od 26 do 27 stepeni. Stoga pijte puno vruće vode poput čaja i infuzija. Nije lijek, ali je dobar za tijelo. Pijenje tople vode učinkovito je u uništavanju svih virusa. Izložite se suncu ako je zima.

Virus je prilično velike veličine (stanica ima promjer otprilike 400-500 nm), tako da ga svaka normalna maska (ne samo 3M N95 maska) može filtrirati.

Međutim, kad netko zaraženi kihne pred vama, on će se širiti oko 3 metra prije nego što padne na zemlju; to jest suspendirano u zraku.

Kada virus padne na metalnu površinu, živjet će najmanje 12 sati. Stoga zapamtite, ako dođete u kontakt s bilo kojom metalnom površinom, temeljno operite ruke sapunom.

Virus može ostati aktivan u tkaninama 6-12 sati. Normalno sredstvo za pranje rublja ubija virus. Zimsku odjeću koja ne zahtijeva svakodnevno pranje treba staviti na sunce da bi se ubio virus.

Podaci o simptomima upale pluća uzrokovane virusom Corona:

  • Prvo će zaraziti grlo, a zatim će se u grlu osjećati kao suho grlo koje će trajati 3 do 4 dana.
  • Tada će se virus stopiti s nosnom tekućinom i uroniti će u dušnik i ući u pluća uzrokujući Wuhanovu upalu pluća.
  • Ovaj će postupak trajati 5 do 6 dana.
  • Uslijedit će stanje upale pluća, visoke temperature i otežanog disanja.
  • Nazalnost nosa nije poput uobičajenog nazalnog zagušenja.

Osjećat ćete se kao da se utopate u vodi. Ako imate takav osjećaj, važno je odmah potražiti liječničku pomoć.

O prevenciji:

  • Najčešći način da se zarazite je dodirnuti stvari u javnosti, kao što su rukohvati, ručke na vratima, ručke u autobusu itd. pa biste trebali često oprati ruke.
  • Virus može živjeti u vašim rukama samo 5-10 minuta, ali mnoge se stvari mogu dogoditi u tih 5-10 minuta, poput trljanja očiju, nosa, usta.
  • Preporučuje se grgljanje Betadine za grlo kako biste uklonili ili smanjili klice dok su još u grlu (prije nego što se spuste u pluća).

Molim, širite ove podatke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *