Učitavam...

Komplikuje se Džekin transfer u Juventus, ni odgovor sportskog direktora ne ulijeva povjerenje

Svi mediji u Italiji očekivali su da bi do sada Edin Džeko već trebao biti predstavljen kao novi igrač Juventusa, ali situaciju komplikuje Arkadiusz Milik i njegov transfer u Romu.

Kao što je ranije bilo poznato, Džekin odlazak u Torino ovisi o Milikovom dolasku u Rim, a Napoli trenutno sa Poljakom ima nekoliko problema.

Milik bi u Romu trebao preći po formuli posudba i otkup nakon jedne sezone, ali još nije produžio ugovor sa Napolijem kako bi mogao napustiti Napulj upravo na taj način. Situaciju dodatno komplikuju slučajevi kazne za neposluh koje je gotovo cijeli tim Napolija zaradio prošle godine, kada su igrači odbili otići u karantin po naređenju predsjednika Aurelija De Laurentiisa, te kazne za reklamu koju je Milik uradio za jedan od svojih restorana, bez da je tražio saglasnost kluba. Obje kazne, navodno, Poljak ne želi platiti.

Italijanski mediji pišu sada kako Juventus gubi strpljenje sa klubom iz Rima koji još nije predstavio Milika kao Džekinu zamjenu. Iz izvora bliskih Staroj Dami danas je došla informacija kako je Juventus obavijestio Romu da je krajnji rok za Džekin prelazak utorak 22. septembar. Ukoliko Juventus ne obezbijedi usluge kapitena naše reprezentacije do tog dana, klub iz Torina bi se mogao pokrenuti u drugačijem pravcu. Već se kao alternative spominju Olivier Giroud i Edinson Cavani.

Povjerenje ne ulijeva ni odgovor sportskog direktora Juventusa Fabija Paraticija na pitanje o “situaciji Džeko”.

“Nije to ‘situacija Džeko’, to je više ‘situacija napadač’, jer Juventusu je potreban napadač. Znamo šta želimo i radimo na tome mirno. Ostalo je 15 dana prelaznog roka i nema žurbe. Radimo na tome da dovedemo napadača koji će biti kompatibilan sa Ronaldom i Dybalom”, kazao je Paratici.

Jasno je da je Džeko za Juventus i dalje prva opcija, ali vremena je sve manje, a Juventus i Roma sastat će se u nedjelju u okviru 2. kola italijanske Serije A.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *