Učitavam...

Kurban-bajram u Bijeljini: Moramo uočiti značaj istrajnosti u vjeri i njegovati slogu

Klanjanjem Bajram – namaza u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji, koji je predvodio Samir efendija Camić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Bijeljina, dočekan je Kurban Bajram u Bijeljini. U svojoj poruci vjernicima Samir efendija Camić je naglasio značaj istrajnosti u vjeri, njegovanje sloge i međusobnog poštovanja među ljudima. Kao i Ramazanski, i Kurban – bajram dočekan je uz poštovanje važećih higijensko – epidemioloških mjera koje su podrazumijevale nošenje maski i održavanje fizičke distance među vjernicima.

Povodom obilježavanja i Kurban – bajrama, građanima Bijeljine islamske vjeroispovijesti, srdačne čestitke uputio je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zaželivši im da veliki praznik proslave u sreći, zdravlju i vjeri u napredak ovog grada i Semberije.

– Danas, kada je cijeli svijet ugrožen epidemijom, svako od nas može da vidi koliko je solidarnost važna za svaku zajednicu i cijeli svijet. Kao praznik koji je simbol solidarnosti, vjerujem da će i ovog Kurban bajrama Semberija pokazati da je mjesto na kojem se ljudi zajedno raduju praznicima, dijele dobro i podržavaju se u nevolji – istaknuto je u Mićićevoj čestitki, uz želju da ovogodišnji i sve naredne bajrame Bijeljinci islamske vjeroispovijesti obilježavaju uvjereni u snagu dobrih djela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *