Učitavam...

Mladića izbacili iz stana, pa otkrili da je živio sa čoporom od 110 mačaka

Udruženja za pomoć životinjama u južnoj Španiji, u regiji Valencia, hitno traže privremene ili trajne domove za 110 mačaka nakon što je njihov vlasnik, zajedno s povećim čoporom, izbačen iz stana u kojem je živio, piše Guardian.

Zaposlenici Spame Safor, skloništa za životinje u gradu Gandia na jugoistoku Španije ispočetka su mislili da je mačaka ‘samo’ 96, no u subotu navečer udruga je izvijestila da su sklonili ukupno njih 110 te sada hitno traže pomoć u njihovu zbrinjavanju barem dok ih se ne cijepi i ne sterilizira.

Mačke su ostale bez smještaja nakon što je njihov vlasnik, ali i čitav čopor, izbačen iz stotinjak kvadratnih metara velikog stana u kojem su živjeli.

– Čini se da je vlasnik prije tri godine udomio nekoliko mačaka i one se otada neprestano razmnožavaju, kaže zaposlenica skloništa za životinje Salvadora Tormas.

Udruga se požalila da nemaju dovoljno mjesta za sve mačke jer već otprije brinu za dvjestotinjak mačaka.

Tormas kaže da su 48 mačaka pokupili u petak te da su po ostale došli u subotu kako bi pomogli njihovu vlasniku kojega su opisali kao mlađeg muškarca.

– To je katastrofa. Neko je trebao pomoći tom čovjeku, kazala je Tormas.

Zaposlenike skloništa pozvale su lokalne vlasti da pomognu oko zbrinjavanja životinja te oni sada rade od jutra do mraka kako bi osigurali mačkama smještaj, a za pomoć su zamolili i nekoliko manjih udruga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *