Učitavam...

Nakon političkog osvajanja Bijeljine, Milorad Dodik će dobiti povelju ovog grada

Član predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dobit će Povelju grada Bijeljine. To je i najveće priznanje koje ova lokalna zajednica dodjeljuje
.

Prijedlog komisije za nagrade i priznanja treba da potvrde odbornici na sjednici Skupštine grada koja je zakazana naredne srijede, piše Capital.ba.

– Povelja se dodjeljuje za izuzetan doprinos razvoja lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini – stoji u obrazloženju prijedloga.

Inače, Dodik je zajedno sa aktuelnim gradonačelnikom i bivšim SDS-ovcem Mićom Mićićem nedavno formirao novu većinu u gradskom parlamentu.

U Skupštini grada Bijeljina sredinom juna je formirana nova skupštinska većina koju su nakon 28 godina vladavine Srpske demokratske stranke (SDS) preuzele Stranka demokratske Srpske Semberija (SDSS) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), uz Socijalističku partiju, Demos, Socijalističku partiju Srpske (SPS) i Stranku demokratske akcije (SDA).

U međuvremenu, Mićić je formirao novu stranku SDSS. Prošle godine je ovu nagradu je dobio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Tada opozicioni odbornici SNSD-a su pokušali amandmanski da među dobitnike uvrste i svog predsjednika stranke, ali je skupštinska većina predvođena SDS-om to odbila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *