Učitavam...

Nakon smrti ministra Bukvarevića oglasili se Izetbegović, Komšić, Džaferović, reis Kavazović, Čelik…

Povodom smrti federalnog ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izrazio je saučešće porodici Bukvarević.

– Duboko me pogodila informacija da je naš Salko Bukvarević preselio na Ahiret. Dobar insan i dobar ministar. Godinama je bio jedan od ljudi po kojima je SDA u Tuzlanskoj regiji bila prepoznatljiva. Pamtićemo kao kao tihog, vedrog i uvijek raspoloženog čovjeka, istinskog patriotu i u ratu i u miru, koji je svaki povjereni posao obavljao vrijedno i istrajno. Njegovoj porodici upućujem iskreno saučešće i molim Boga da im podari strpljenje – naveo je Izetbegović.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća porodici preminulog ministra za boračka pitanja FBiH Salke Bukvarevića.

– S velikom tugom sam primio vijest o smrti našeg dragog Salke Bukvarevića. Pamtit ćemo ga kao dobrog čovjeka, koji je predano i odgovorno obavljao svaku povjerenu dužnost u korist naše domovine i njenih ljudi. Molimo Allaha dž.š. da mu podari lijepi džennet, a porodici snagu i sabur u ovim teškim trenucima – naveo je Džaferović.

Huremović: Svjedočili predanom i uspješnom radu

Federalna novinska agencija upućuje izraze dubokog saučešća porodici i prijateljima ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH Salke Bukvarevića koji je preminuo jutros na klinici Podhrastovi.

– Ovom prilikom želimo istaknuti da smo svjedočili predanom i uspješnom radu ministra Bukvarevića. Posebno ističemo njegov izuzetno profesionalan i korektan odnos prema medijima. Bila je čast i zadovoljstvo surađivati sa čovjekom kakav je bio Salko Bukvarević – navodi se u telegramu koji je uime Federalne novinske agencije uputio direktor Elmir Huremović.

Komšić: Ostat će zapamćen zbog upečatljivog rada

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici preminulog federalnog ministra Salke Bukvarevića.

– S iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti ministra Salke Bukvarevića. Upućujem najdublje izraze sućuti njegovoj supruzi, djeci, porodici, prijateljima i kolegama. Salko Bukvarević ostat će zapamćen zbog upečatljivog rada i doprinosa našoj zajednici, a njegov prerani odlazak veliki je gubitak za bosanskohercegovačko društvo – stoji u telegramu saučešća koji je uputio član Predsjedništva BiH Željko Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Reis Kavazović: Prihvatajući Božiju odredbu, primili smo vijest

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *