Učitavam...

Nešićevo oranje drumova: Pola miliona maraka za gradnju rupa na cesti (FOTO)

“Ljudi kažu da je primjetno koliko se putevi rade, a ja im kažem da tu ima mnogo posla kako bi svi u Srpskoj imali kvalitetne i bezbjedne puteve. Sve što radimo narodnim novcem mora biti urađeno odgovorno i kvalitetno. #DNS #Nenad Nesic”

Prvi putar u Republici Srpskoj nešto kasnije na, kako voli da kaže, official Instagram profilu dodao je:

“Kvalitetni putevi danas su nužni za normalan život.”

Dok narodni novac daje u ruke podobnim putarskim tajkunima, rijetko se vrati na gradilište da provjeri kvalitet o kojem govori, piše Žurnal.

POLA MILIONA ZA RUPE NA PUTU

Laktaška “Niskogradnja” na čelu sa, bar formalno, Ljubomirom Ćubićem, nekadašnjom perjanicom Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dobila je 460.000 KM da izgradi isključnu traku u Zalužanima. Prethodno se za urbanističko-tehničke uslove i glavni projekat pobrinuo Grad Banjaluka.

Lider DNS-a i prvi putar sa privremenom platom u Parlamentu BiH Nenad Nešić i njegov ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović obilazili su gradilište, fotografisali se i hvalili poduhvatom “koji će olakšati život stanovnicima Zalužana i Kuljana”. Zanimljivo, ovaj dio Banjaluke mahom je naseljen izbjeglicama i raseljenim iz cijele BiH i 25 godina nakon rata nikome nije palo na pamet da im “olakša život” do sada, kada je upravo tu, u objektima nekadašnje kasarne Zalužani, nikao Centar za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova RS na čijem je čelu Dragan Lukač.

Kako bi u vremenu pandemije razgalio glasačko tijelo pred nadolazeće lokalne izbore, 11. juna na isključnoj traci našao se politički vrh – premijer RS Radovan Višković, Popović, Lukač i Nešić. Presjekli su crvenu vrpcu i otišli na drugu raskrsnicu.

Tačno tri mjeseca kasnije traka u koju su “Putevi” uložili gotovo pola miliona, kako Nešić ističe, narodnih maraka potpuno je propao, čemu svjedoče i priložene fotografije.

“NISKOGRADNJI” TENDERSKI KAJMAK

“NISKOGRADNJI” TENDERSKI KAJMAK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *