Učitavam...

Odgovor Demokratske fronte: Malićbegović izložena klevetama, nećemo se dokazivati antisemitskoj koaliciji

Demokratska fronta s gnušanjem odbacuje ogavan i politički organizovan
pokušaj diskreditacije kandidatkinje za poziciju Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, dr. Draženke Malićbegović na temelju lažnih tvrdnji bez ikakvih dokaza, uz političku i medijsku zlonamjernost, a sa primjesama latentnog nacionalizma, navodi DF u saopćenju. 

– Sve je bazirano na dopisu anonimnih članova Udruženja logoraša Žepče, sa
kojima je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković direktno povezan, dopisu kojeg je odbio potpisati sam predsjednik Udruženja, svjestan laži koje se u saopćenju navode. 

Protiv kandidatkinje za ministricu zdravstva Kantona Sarajevo, doktorice
Malićbegović, u politički instruisanom dopisu je napisano toliko puno, a rečeno zapravo ništa osim da je bila u Žepču i radila svoj liječnički posao. 


– Mi primamo samo riječi hvale od osoba koje dr. Malićbegović poznaju kao stručnjakinju i privatno kao osobu. U svrhu dokazivanja mi bi sada trebali upasti u zamku i navoditi valjda kao protivdokaze tim lažnim tvrdnjama, doprinos dr. Malićbegović u podizanju zdravstvenog sistema zemlje, njenu privrženost domovini Bosni i Hercegovini koju jedino doživljava svojom, popisivati pozitivne primjere iz profesionalnog, pa i njenog privatnog porodičnog života da bi dokazali da dotična osoba nikada nije bila niti mogla biti ikakva osoba koja se povezuje sa onim što joj se putem laži stavlja na teret. 

To nećemo raditi jer je to degutantno, a pogotovo se nećemo dokazivati onima koje je State Department nazvao antisemitima. 

Sada je već izvjesno da sarajevskoj opoziciji koju predvodi Konaković, nije u interesu imenovanje bilo kakvog ministra zdravstva, niti borba protiv pandemije, nego im je u interesu populističko politikanstvo, koje gleda na svoj stranački interes i željeni izborni rezultat, a ne na zdravlje građana, navodi se u DF-ovom saopćenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *