Učitavam...

Određen jednomjesečni pritvor uhapšenom komandiru PS Cazin

Za uhapšenog komandira Policijske stanice Cazin, Saida Ljubijankića, određen je jednomjesečni pritvor, saopšteno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke. Ljubijankiću, kojeg su jučer uhapsili pripadnici SIPA-e, se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti i protupravno lišavanje slobode.

– Sumnja se da je u periodu od kraja aprila do sredine juna ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protuzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedna oštećena osoba, iako se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela. Po nalogu osumnjičenog oštećena osoba je uhapšena i protupravno zadržana, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode. Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati te uprkos direktnom nalogu dežurnog tužioca, Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – ranije su saopštili iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *