Učitavam...

Opština Sokolac kupila stečajnu imovinu “Famineksa”

Opština Sokolac kupila je imovinu preduzeća “Famineks” za 350.000 KM i u tim objektima ubuduće će poslovati Vodovod i kanalizacija “Vrelo Bioštica” i radionica komunalnog preduzeća “Sokolac”.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima će opština ući u ovaj posjed do početka avgusta, što će mnogo značiti za dva komunalna preduzeća i lokalnu zajednicu u cjelini.

Bjelica je podsjetio da “Vrelo Bioštica” već devet godina funkcioniše u radnom stečaju i da je opština, nakon pisma namjere, postigla sporazum sa stečajnim povjeriocima, stečajnim sudijom i upravnikom da otkupi to preduzeće za 1.500.000 KM, otplatom u tri godišnje rate.

“Opština je do juče uplatila 170.000 KM, a u ovoj godini treba da uplatimo još 280.000 KM za `Vrelo Bioštice`, da bismo ispunili našu obavezu od 450.000, otkupili imovinu `Famineksa` i time stvorili što bolje uslove za rad preduzeća `Vrelo Bioštice` u stečaju”, izjavio je Bjelica.

On je naglasio da je opština Sokolac u tome dobila i podršku Vlade Republike Srpske i od koje očekuje pomoć u ovom postupku.

Bjelica je podsjetio da su Javna preduzeća “Vrelo Bioštice”, “Romanijski božur” i “Toplana” prije pokretanja stečaja 2013. godine bila u blokadi zbog ukupno 10 miliona neizmirenih obaveza.

On je dodao da “Vrelo Bioštica” funkcioniše u radnom stečaju i pruža usluge građanima u distribuciji vode i održavanju vodo-sistema, a ranija komunalna preduzeća “Romanisjki božur” i “Toplana” su spojeni u jedno Javno komunalno preduzeća “Sokolac” koje sada dobro posluje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *