Učitavam...

Optužena šestorka koja je pozivala na nasilje nad srpskim ženama i djecom

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv šestorice mladića koji su u junu izvjesili transparent kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

Optužnica podignuta pred zagrebačkom Općinskim kaznenim sudom tereti 21-godišnjaka, trojicu 20-godišnjaka i dvojicu 22-godišnjaka, priopćilo je Državno odvjetništvo (DORH).

Tužiteljstvo je dodalo da su šestorica okrivljenika, zajedno s drugim nepoznatim osobama, motivirani netrpeljivošću prema pripadnicima druge nacionalne manjine i u nakani da kod drugih osoba izazovu nasilne oblike ponašanja, netrpeljivost i prijezir prema osoba druge nacionalnosti, uz zapaljene baklje, razvili transparent kojeg je izradio 21-godišnjak. Pritom su glasno izvikivali riječi koje pozivaju na nasilje i mržnju, navodi se u optužnici.

Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv šestorice okrivljenika produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a koji im je ranije bio određen rješenjem suca istrage.

Prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, riječ je o nekoliko Dinamovih navijača koji u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu izvjesili natpis “J..at ćemo srpske žene i djecu”, uz slovo ‘U’. Fotografiju je na društvenim mrežama objavilo Srpsko narodno vijeće, dok je premijer Andrej Plenković istoga dana osudio taj čin.

Autor: Fena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *