Učitavam...

Osimov iskren komentar nakon prvog poraza: Za ovog malog nismo imali rješenja

Fudbaleri Željezničara su u okviru 5. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Mladosti sa 0:1, a Amar Osim je dao svoje viđenje meča.

Kako je kazao, preostalo mu je samo da čestita protivniku na pobjedi, a posebno je pohvalio Nedima Hadžića.

“Igrali smo protiv tima koji se držao nekog plana koji je jedini moguć trenutno. Nisu gubili formaciju, grupisanost, a gol im je još više pomogao. Gol koji je pao kao posljedica individualnog kvaliteta igrača kojeg čitavu utakmicu nismo mogli pod kontrolu stavit”, rekao je Osim, dodavši:

“Ritam utakmice je potpuno sasjekao. Falilo nam je nekih igrača koji nisu tu, očigledno danas nije bio dan da lopta uđe preko linije. Imali smo dovoljno situacija da damo gol, ali vidjelo se da to neće lako ići. Preostalo mi je samo da čestitam protivniku.”

Na pitanje da li je Željezničar potcijenio Mladost, kazao je:

“Trener je tu da igrače upozori. Ne bih ja utakmicu sveo na potcjenjivanje protivnika. Jesmo li trebali ovog malog (Hadžić op.a) u petoj minuti već iznijeti, šopnut s terena? Nismo imali rješenje. Ovo šopnuti karikiram. Sve su radili preko njega naprijed”, jasan je Osim.

“Svaki poraz je u nezgodnom trenutku. Pogotovo kad izgubite od ekipe protiv koje si super favorit. Moramo se skupiti, otići na put i u potpuno drugačijem kontekstu pokazati drugačiju sliku. Ne praviti greške koje će te koštati i protiv Maccabija i Mladosti i Devetaka…”, rekao je Osim, a potom poentirao:

“Nisam mislio iskreno da ćemo zapeti tako brzo, jer smo prve dvije utakmice kući uspjeli nametnuti ritam i riješiti to. Danas nismo, njima je gol dao krila, imali smo nekoliko igrača koji se ne mogu nositi s pritiskom, neću ih imenovati. Vidjeli smo da tu ima jos puno posla.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *