Učitavam...

Osman ef. Kozlić smijenjen sa funkcije muftije IZ Bošnjaka za Evropu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović donio je jučer odluku o razrješenju muftije Islamske zajednice Bošnjaka za Evropu izvan domovinskih zemalja, Osmana ef. Kozlića, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odluka je donesena nakon što su članovi Rijaseta i Vijeća muftija prihvatili izvještaje komisije koja je izvršila pregled stanja vakufske imovine u Banjoj Luci, kao i finansijski izvještaj u vezi s navedenim procesima transformacije vakufa, prenijela je MINA.

Reisu-l-ulema je ocijenio da nalazi komisije koja je od početka prošle godine detaljno analizirala rad Medžlisa i Muftijstva u Banja Luci ukazuju na postojanje ozbiljnih propusta u radu Osmana ef. Kozlića na mjestu banjalučkog muftije. Ti propusti u radu su uzrokovali ozbiljnu materijalnu štetu na imovini Islamske zajednice u Banji Luci, što je opredijelilo reisu-l-ulemu da donese odluku o razrješenju.

Jučer je Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini o ovoj odluci obavijestio krovne organizacije Islamske zajednice Bošnjaka u Zapadnoj Evropi. Osman ef. Kozlić će u narednom periodu biti raspoređen na drugo radno mjesto. Rijaset Islamske zajednice će u narednim danima s rukovodstvom Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj usaglasiti buduće korake u funkcioniranju Zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *