Učitavam...

Plenković: Ne želimo da se dogodi historijska nepravda prema BiH

– Angažman nam je dobronamjeran i prijateljski prema BiH i ne želimo da se dogodi historijska nepravda da BiH bude zadnji vagon u vozu zemalja jugoistoka Evrope prema članstvu u EU – izjavio je hrvatski premijer za bh. izdanje Večernjeg lista.

Zagrebački sastanak na vrhu, podvukao je on, politička je ostavština hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a i snažna potpora europskoj perspektivi jugoistoka Europe, a osobito Bosni i Hercegovini.

– U partnerstvu s HDZ-om BiH, naša Vlada nastavit će jačati sve oblike suradnje – kulturne, obrazovne, gospodarske s Hrvatima u BiH, ali i programsku i projektnu suradnju s predstavnicima lokalne izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini, gdje Hrvati nemaju svoje predstavnike – dodao je hrvatski premijer.

U svrhu privrednog napretka, naglasio je, poticat ćemo bolju suradnju kompanija iz Hrvatske i BiH te inicirati investicije hrvatskih kompanija u Bosni i Hercegovini.

– Usmjereni na budućnost i savladavanje novih izazova koji su pred nama, na temelju iskrene i kvalitetne političke suradnje HDZ-a i HDZ-a BiH, nastavljamo zajedno raditi u interesu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dvije susjedne i prijateljske države – zaključio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *