Učitavam...

Počelo usaglašavanje zajedničkog teksta državnog budžeta

Sjednica Zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o budžetu institucija BiH počela je u Sarajevu.

Za danas je također zakazana i hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH na čijem dnevnom redu je jedna tačka – izvještaj zajedničke komisije.

U komisiju su u ime Predstavničkog doma imenovani zastupnici Dragan Bogdanić, Predrag Kožul i Adil Osmanović, dok je Dom naroda u komisiju imenovao delegate Dušanku Majkić, Lidiju Bradaru i Asima Sarajlića.

Poslovnicima oba doma je propisano da je za postizanje dogovora neophodna većina glasova svih članova zajedničke komisije za usaglašavanje i u toj većini zastupljenost sva tri konstitutivna naroda, kao i većina iz svakog doma. 

Podsjećamo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je 15. jula podržao Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, s jednim usvojenim amandmanom, dok je Dom naroda državnog parlamenta 21. jula usvojio prijedlog budžeta, sa šest amandmana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *