Učitavam...

Prvi sastanak FK Sarajevo i Općine Centar o Koševu, Ajnadžić: “Nadam se da ćemo posao završiti do novembra”

Općina Centar Sarajevo će Fudbalskom klubu Sarajevo dostaviti svu relevantnu dokumentaciju u vezi Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, te uključiti predstavnike ovog kluba u izradu idejnog i glavnog projekta stadiona.

Ovo su usaglašeni zaključci sa prvog sastanka timova za pregovore u vezi davanja na korištenje i upravljanje stadiona Fudbalskom klubu Sarajevo održanog danas u Općini Centar.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je u uvodnom izlaganju izrazio želju da se pregovori, na zadovoljstvo obje strane, okončaju što prije kako bi FK Sarajevo preuzeo upravljanje stadionom.

 

– Naša želja je da se odluke, koje će biti u obostranom interesu, donesu što prije i da dođemo do prihvatljivog rješenja. Općinsko vijeće je donijelo odluku kojom FK Sarajevo proglašava organizacijom od posebnog interesa za Općinu Centar i time je napravljen značajan korak ka davanju na upravljanje i korištenje stadiona na dugoročnoj osnovi. Želimo da napravimo rješenje koje bi uputili na hitnu sjednicu Općinskog vijeća gdje bi ovo tijelo donijelo odluku i ovlastilo općinskog načelnika da potpiše ugovor o davanju stadiona. Iskreno se nadam da ovaj posao možemo završiti do kraja oktobra – naglasio je Ajnadžić.

Generalni sekretar Fudbalskog kluba Sarajevo Mirza Hadžić je iskazao uvjerenje da će tokom pregovora biti doneseno prihvatljivo rješenje.

– Naš je interes i želimo da stadion bude na raspolaganju FK Sarajevo u mjeri u kojoj i treba da bude. FK Sarajevo je svoje najveće rezultate ostvarilo na Koševu. Sada ponovno evropsku utakmicu igramo u Zenici i nadamo se da je ovo zadnji put da domaću utakmicu igramo van stadiona Koševo – kazao je Hadžić.

Učesnici su se dogovorili da će naredni sastanak timova za pregovore biti održan u narednih deset dana, saopćeno je iz Općine Centar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *