Učitavam...

Rocket League ovog ljeta postaje besplatan za igranje

Jedinstvena i, zahvaljujući tome, izuzetno popularna igra koju je najlakše opisati kao fudbal s automobilima-igračkama ovoga ljeta postaje potpuno besplatna za igranje, ali uz jednu jako važnu začkoljicu.

Studio Psyonix je najavio važnu prekretnicu za Rocket League, koja dolazi nakon što je on prešao pod okrilje kompanije Epic Games. Samim tim prelazak igre na free-to-play politiku važi putem Epic Games prodavnice, gdje se igra kao takva treba pojaviti ovog ljeta.

Rocket League na ovaj način postaje Epic Games Store ekskluziva na PC-u, pošto se više neće moći kupiti putem Steam platforme, ali će i dalje ostati besplatna za igranje vlasnicima, uz sav prethodno izdati DLC sadržaj kao kompenzaciju, dok će igra i dalje dobijati redovna osvježenja. Zahvaljujući omogućenoj crossplay funkciji, neće postojati jaz između igrača na ove dvije platforme, što je dobra vijest ako imate prijatelje koji već imaju RL ili planiraju da kupe.

Svako ko već posjeduje Rocket League prije prelaska na Epic Games Store dobija legacy status koji obezbjeđuje mnoštvo skinova, predmeta, boosteve, banere i drugu kozmetiku. Isto važi i za Xbox One platformu, gdje će vlasnici prelaskom na free-to-play dobiti niz spomenutih pogodnosti.

U suštini, trenutni vlasnici igre neće biti oštećeni, a neće ni izgubiti pristup igri i svim ostalim stvarima koje posjeduju, jedina mana je što oni koji preferiraju Steam kao glavnu platformu tu više neće vidjeti Rocket League.

Rocket League će prelaskom na free2play model privući masu igrača koji iz nekog razloga do sada nisu kupili igru putem Steama, što se primjećivalo svaki put po održavanju besplatnog vikenda igranja.

Psyonix je najavio još vijesti i pogodnosti za nove igrače, ali će to biti otkriveno kako se bude približio datum prelaska na Epic Games Store.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *