Učitavam...

SDS: Dodik digao ruke od Trgovske gore, ljude prepustio na milost i nemilost Zagrebu

– Jučerašnje poruke iz Zagreba jasan su pokazatelj da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Predsjedništvo BiH diglo ruke od Novog Grada i prepustilo ga milosti i nemilosti Republike Hrvatske – istakao je šef Odbora za zdravstvo Srpske demokratske stranke (SDS) Slobodan Stanić.

– Kako je moguće da aktuelna vlast Pelješki most proglasi vitalnim nacionalnim interesom Republike Srpske a sad je nuklearni otpad na granici Srpske stvar države Hrvatske? Kako to drugo nazvati nego kapitulacijom? – naglasio je Stanić.

Kazao je da je Predsjedništvo BiH napravilo kardinalnu grešku kada je pitanje nuklearnog odlagališta na Trgovskoj Gori prepustilo Savjetu ministara.

– Kako neko može očekivati da ministri hrvatske nacionalnosti u Savjetu ministara koji imaju domovnice učine nešto na štetu Republike Hrvatske. Ministar Staša Košarac je čak na čelo Komisije za Trgovsku Goru postavio čovjeka koji ima hrvatsku domovnicu i sad očekujemo da čovjek koji je hrvatsko državljanstvo pokrene tužbu protiv Hrvatske. Sve ovi potezi zvaničnika SNSD-a govore da su prodali Novi Grad i njegove građane – naglasio je Stanić.

Istakao je da je Predsjedništvo BiH jedini organ koji je sposoban da učestuje u rješavanju ovoga problema i to tako što će podnijeti tužbu Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

– Predsjedništvo BiH treba najhitnije izvršiti pravne i logističke pripreme za pokretanje tužbe ukoliko Hrvatska krene u izgradnju nuklearnog odlagališta na Trgovskoj Gori. Tužba treba da zaustavi izgradnju nuklearnog odlagališta kao i odlaganje nuklearnog otpada na Trgovskoj Gori – zaključio je Stanić, saopćeno je iz SDS-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *