Učitavam...

SFK 2000 Sarajevo predstavio četiri nove igračice

Prvakinje Bosne i Hercegovine u fudbalu započele su prije nekoliko dana pripreme za novu takmičarsku sezonu. Prethodno, ekipa je obavila potrebna testiranja na virus “Covid-19” u skladu s preporukama nadležnih službi.

Na treninzima SFK 2000 Sarajevo pojavile su se četiri nove igračice, koje predstavljaju pojačanja za tim trenerice Samire Hurem, uoči domaćih takmičenja, ali i nastupa Kluba u UEFA Ligi prvaka. Bordo-bijeli kolektiv pozdravio je tri povratnice u svoje redove, Amelu Kršo, Miu Kuljanin i Nikolinu Dijaković, te Đulu Velagić, saopćeno je iz SFK 2000 Sarajevo.

Mia Kuljanin, fudbalerka koja iz redova Iskre dolazi u SFK 2000 Sarajevo, ističe da se u redove sarajevskog kluba vratila s više samopouzdanja i vjere u sebe da može pružiti najbolji fudbal do sada.

– Radujem se povratku u SFK 2000 Sarajevo. Želim igrati za klub koji igračicama pruža najbolje uvjete za rad, a svakako je riječ o najboljem u državi. Dati ću sve od sebe i nadam se da ću svojim igrama doprinijeti razvoju kluba – izjavila je Nikolina Dijaković.

Bivša fudbalerka Emine Đula Velagić naglašava da joj je veliko zadovoljstvo što je postala članica najtrofejnijeg kluba u državi.

– Krenuli smo sa treninzima prije nekoliko dana i jedva čekam prve utakmice. Atmosfera u timu je odlična i motivisana sam da naporno radim, napredujem i napravim svoj doprinos u uspjesima SFK 2000 Sarajevo – rekla je Velagić.

Sve četiri igračice nastupaju za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te su sredinom jula boravile na posljednjem okupljanju državnog tima u Zenici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *