Učitavam...

Sirijska vojska uhvatila špijunski dron “Black Hornet 3”

Sirijske trupe su zarobile špijunski dron “Black Hornet 3” koji je špijunirao njihove aktivnosti i pokrete. Za sada nije sigurno kome je pripadao dron jer nijedna država nije preuzela odgovornost. Jedno je sigurno, a to je da se u modernom ratovanju sve više koriste roboti.

Black Hornet

Slika iznad prikazuje dvojicu sirijskih vojnika kako drže špijunsku letjelicu je preplavila internet. Ratni trendovi se mijenjaju napretkom tehnologije, sve više vojnika dobija ovakvu opremu.

Ovi dodaci su prevaga u modernom ratovanju, kao i u borbi protiv terorizma. Oni daju mogućnost potpunog izviđanja neprijatelja kako bi se odredile strateške tačke. Vijest  sa slikom sirijskog vojnika kako drži uhvaćen dron je napravila bum na internetu. Dron je zarobljen 19. jula u sjeveroistočnom dijelu zemlje. Razvijen od strane kompanije “Flir Systems”,  ovaj bespilotni dron je dugačak svega 7 centimetara i težak je 33 grama. Ovo je okretni uređaj koji je namijenjen za snimanje.

Black Hornet

“Black hornet”-om se upravlja preko uređaja koji je najsličniji tabletu. Ako je dron u vidokrugu može se upravljati preko daljinskog upravljača, a ima i mogućnost postavljanja GPS lokacije.

Black Hornet Specifikacija

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *