Učitavam...

U Kantonu Sarajevo potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Kantonu Sarajevo je u posljednja 24 sata potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, kažu podaci Zavoda za javno zdravstvo KS objavljeni u petak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ističe se da je od ukupnog broja novozaraženih njih devet, odnosno 60 posto, pripada porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije. Od proteklog izvještavanja do jutros stigli su rezultati za 398 testirane osobe, čiji uzorci su prikupljeni u periodu od 13. do 17. septembra 2020. godine.

U isto vrijeme, oporavljena je 31 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo smanjen na 257. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizovano je 29 osoba i sve su vitalno stabilne. Na sreću nije bilo preminulih, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom i dalje 78, navode iz ZZJZ-a KS.

Do danas je u Kantonu Sarajevo potvrđeno 4.396 zaraženih osoba, od čega se 4.061 oporavila od zaraznog oboljenja COVID-19.

U periodu od 4. do 18. septembra ove godine rješenjima inspekcije naložena je 669 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *