Učitavam...

U Sarajevu još 87 pozitivnih na koronavirus, oporavljene 82 osobe

U Kantonu Sarajevo je potvrđeno 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom, navedeno je u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo. Ovaj broj je rezultat analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 24. do 27. jula ove godine, saopćeno je iz Zavoda.

U navedenim satima obrađeno je 309 testova, među kojima je pomenutih 87 bilo pozitivno na virus. U isto vrijeme 82 osobe su izliječene, odnosno oporavljene.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) hospitalizirane su 73 osobe, većina ih je vitalno stabilna s tim da su dvije priključene na respirator radi potpore u disanju. Šest osoba je u protekla 24 sata otpušteno sa ovog bolničkog liječenja.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.257 slučajeva, od čega je 812 izliječenih, dok je 25 osoba, nažalost, preminulo od zarazne bolesti COVID-19. U periodu od 13. do 27. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.786 samoizolacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *