Učitavam...

U trenutku tragedije s Gazićem su bili Amela Ivković-O’Reilly i Edin Vreto

Dirljivim statusima na društvenim mrežama od mladog Armina Gazića, jednog od naših najboljih alpinista, koji je jučer tragično stradao u rijeci Neretvi, oproštaju se brojni njegovi prijatelji, poznanici, rodbina…

Uz njegove najbliže, ova nesreća je posebno teška za Amelu Ivković-O’Reilly i Edina Vretu, koji su s nesretnim Gazićem bili zajedno u kajaku u trenutku nesreće.

>>>> Kombi obložio drvetom i unutra sakrio 55 kilograma droge (FOTO)

Ribari koji su se nalazili u blizini alarmirali su Hitnu pomoć, nakon što su uočili da se kajak prevrnuo i da se dvije osobe, posebno muškarac, kojeg su brzaci odnijeli tristotinjak metara dalje, grčevito bore doplivati do obale. Bili su to Vreto i Ivković-O’Reilly.

Nažalost, Gazića su, nakon prevrtanja kajaka, dočekale dvije smrtnosne prepreke. Njegovo tijelo je ostalo zarobljeno u sifonu s cjedilom ispod mjesta prevrtanja čamca. Te dvije prepreke, kako su kazali iz Gorske službe spašavanja u Bosni i Hercegovini, čiji su pripadnici angažirani u akciji potrage, nemoguće je izbjeći. S jedne strane to je rupa u stijeni, a s druge mjesto s naplavinama drveća i to su mjesta kroz koje ljudsko tijelo ne može proći.

Nakon jučerašnjeg uviđaja utvrđeno je da je uzrok smrti nesretnog mladića bilo utapanje.

Gazić i Ivković-O’Reilly bili su dio ekipe koja je u februaru ove godine osvojila najviši vrh Afrike, Kilimandžaro, visok 5.895 metara.

>>>>> Bježao od policije, pa Fordom razbio tri izloga u centru grada (FOTO)

Autor: Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *