Učitavam...

Uhapšena četiri prevaranta, ilegalno su prikupljali humanitarnu pomoć

Četiri lica sa područja grada Srebrenika privedena su u Policijsku stanicu Čelić radi kriminalsitičke obrade zbog sumnje da su duži vremenski period na području Tuzlanskog kantona skupljala novac koristeći se falsifikovanim dokumentima za prikupljanje humanitarne pomoći, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Privedena su lica čiji su inicijali B.H, S.H, K.I. i M.S, koja su u četvrtak i petak, 23. i 24. jula, na području općine Čelić, te ranije duži vremenski period na području opština i gradova Tuzlanskog kantona i šire, sakupljala novac koristeći falsifikovane dokumente.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnih djela falsifikovanje isprave i prevara, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeti odgovarajući izvještaj protiv navedenih lica.

Pripadnici Uprave polcije MUP-a Tuzlanskog kantona su, obavljajući aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe humanitarnog rada na području opštine Čelić, došli do saznanja da četiri lica nelegalno prikupljaju humanitarne priloge, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Autor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *