Učitavam...

Žandarmerija RS-a stigla na međuentitetsku liniju

Nekoliko pripadnika jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nalazi se u blizini međuentitetske linije između općina Novi Grad i Bosanska Krupa, javlja televizija N1.

Oni su na ovu lokaciju stigli u popodnevnim satima, a podsjećamo da je su policijske snage između ove dvije opštine bile prisutne tokom cijelog dana.

Saobraćaj se na ovoj dionici puta odvija otežano, a u jednom trenutku bio je i potpuno blokiran.

Nekoliko desetina migranata nalazi se na međuentitetskoj liniji između Novog Grada i Bosanske Krupe jer im policija ne dozvoljava prolaz prema Unsko-sanskom kantonu.

Oni ne mogu dalje jer je operativni tim ovog kantona donio odluku da zabrani kretanje migrata sredstvima prevoza kao i pješačenje.

Televizija N1 javlja da je jedna grupa migranata otišla prema pruzi i kreću se prema šumi, a na ovom mjestu prisutni su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Migranti u razgovoru s reporterkom N1 navode da su ovdje već četiri dana.

Podsjećamo, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, izjavio je kako Republika Srpska neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanskog kantona o zabrani prevoza migranata.

On je rekao kako će nadležni u RS i dalje prevoziti migrante do entitetske linije do dijela Bosne i Hercegovine u koji žele da dođu, te je još jednom potvrdio da je stav vlasti ovog bh. entiteta da nema zadržavanja migranta, kao ni otvaranja sabirnih centara za migrante.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *