Učitavam...

Zašto sjednice Parlamenta FBiH ne počinju intoniranjem himne BiH?

U nastavku današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zastupnici su nastavili postavljati poslanička pitanja.

Zastupnica Belma Pojskić (SDA) uputila je pitanje za Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.  

– Provedena je vakcinacija lisica, a prilikom razgovora s profesorima saznala sam da ovaj projekat nije obnovljen. Da li je planirano ponovno pokretanje projekta oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila – pitala je Pojskić.

Zastupnik Eldar Čomor (SDA) pitao je koja je vlasnička struktura u preduzeću „Sarajevoputevi“.

– Molio bi Vladu FBiH da se izdvoje sredstva za sanaciju barem po jednog izletišta u svakoj od općina – istakao je Čomor.

Zastupnik Nedžad Šešić (Nezavisni zastupnik) kazao je da ima dva poslanička pitanja.  

– Kad možemo očekivati dionicu puta Šički brod – Đurđevik. To nam je bitno za Tuzlanski kanton, interesira me kad možemo očekivati početak izgradnje ove dionice. Tražio sam da se hitno pomogne Kantonalnoj bolnici u Zenici, nisam dobio odgovor pa postavljam ponovo to pitanje – istakao je Šešić.

Predsjednik Kluba SDA Ismet Osmanović (SDA) pridružio se pitanju kolegice Sanele Klarić a u vezi pitanja Uredu za reviziju.

– Ministartvo pravde potrošilo 360.000 KM za naknade u radnim tijelima i pitam kad će se prekinuti s tom praksom. Međutim u FBiH nije krivično djelo kad zatvorenici pobjegnu sa izvršenja kazne. Moja inicijativa se odnosi na to da se ovo tretira kao krivično djelo – istakao je Osmanović.

Zastupnik Nermin Muzur (NiP) uputio inicijativu da svaka sjednica Predstavničkog doma počinje intoniranjem himne BiH.

– Postavio bi i pitanje novom ministru sigurnosti BiH Seli Cikotiću. Da li postoji plan kako će se upravljati problemom migranata u lokalnim zajednicama u KS koje se susreću s ovim problemom zbog migrantskih centara u blizini naselja – pitao je Muzur.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *