Učitavam...

Završen Omladinski Film Festival: Nagrade za „Bambiland“, „Whirr“ i „Team Marco“

Dvanaesti po redu Omladinski Film Festival Sarajevo završen je večerašnjom dodjelom nagrada najboljim mladim autorima. U proteklih pet dana prikazana su 42 filma na četiri lokacije, a interes za sve projekcije bio je, u skladu sa trenutnom situacijom, veliki.

– Drago mi je da se 12. OFF, uprkos veoma teškoj godini za filmsku industriju, održao i što je interes publike bio veliki. Za pet dana prikazivanja filmova na četiri lokacije imali smo preko 2.000 gledalaca, što je manje nego prethodnih godina, ali je to maksimum koji smo mogli postići poštujući preporuke vlasti zbog pandemije. Interes za kratki film bio je veći nego ranijih godina, zbog čega sam posebno zadovoljan – kazao je Kenan Musić, direktor OFF-a.

Pobjednici Festivala proglašeni su u tri sekcije, te je film „Bambiland“, reditelja Danila Stanimirovića, pobjednik u kategoriji ‘Wolf Competition’. Glavni junak ovog filma, Strahinja, tek je završio glumačku školu i radi kao klovn u dječijoj igraonici. “Bambiland” je veliki zabavni park u njegovom rodnom gradu koji je bio otvoren još kada je bio dijete. Sada je to napušteno, jezivo mesto i kao takvo predstavlja metaforu Strahinjine generacije u Srbiji.

U sekciji ‘OFF Generacija’ pobjedu je odnio film „Whirr“ („Šum“), reditelja Anđelka Beroša, koji govori o ženi koja provodi život boreći se sa glasovima u glavi.

U sekciji ‘Velikih 5’ najbolji je film „Team Marco“, režisera Hulija Vinsenta Gambuta (Julio Vincent).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *