Učitavam...

Zdravko Mamić o Jugoslaviji: Iskasapili smo najljepšu zemlju na svijetu

Zdravko Mamić je za Sport Klub govorio o detaljima iz svog života, o poslovanju u Dinamu, ali se dotaknuo i Jugoslavije, Aleksandra Vučića, Crvene zvezde, Partizana…

– Pogledajte vi što smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, dio Evropske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promijenilo, samo nas u Evropskoj uniji niko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji nas se ipak ozbiljno pitalo, kazao je Mamić, savjetnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji se krije u BiH.

Kaže da je bio Hrvat u Jugoslaviji i danas je Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta, zapitao se.

– Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhapsili. A da dođem u Beograd i zapjevam ‘Marjane, Marjane’, što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću, kazao je u svom stilu.

Tokom razgovora o političarima kazao je kako uživa simpatije Aleksandra Vučića.

– Sretan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac koji je radio jedan krvavi posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da Vučić ne upita za mene: Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek, kazao je Mamić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *